Solera Sour Project

Het Solera Sour Project is de lijn van zure, wilde bieren die onze brouwerij voortbrengt. Het gaat hier om bieren die een wilde vergisting ondergaan, en allemaal voor lange tijd (jaren) rijpen op eikenhouten vaten die eerder gediend hebben als rode wijn vaten. De wilde gistculturen die we toevoegen zijn in staat om meer, complexere suikers om te zetten dan een 'regulier' gist. Daarnaast produceren ze tijdens het langdurige verzuringsproces een grote hoeveelheid aan interessante smaken en aroma's. De bieren hebben een droog en verfrissend karakter.

Er wordt iedere keer een gedeelte van het bier uit het vat gebotteld. Vervolgens wordt het vat daarna weer aangevuld met nieuwe wort. De gistculturen in het vat krijgen dan de kans om zich te blijven ontwikkelen en creëren hiermee een eigen karakter. Vaak voegen we dan ook nog verschillende soorten fruit toe aan de Solera bieren, waardoor deze toch al complexe sours nog een extra dimensie krijgen.

We brouwen een drietal Solera varianten die dienen als fundament; een recept op basis van Tarwe, één op basis van Rogge en een laatste op basis van Spelt.